Borgmestre i de store byer vil have forbudt brændeovne .

Uden brændeovne ingen skorstene og uden skorstene ingen skorstensfejere.

Selvom man i Ingeniøren online foreslår filtre på brændeovne, der kan fjerne de værste gener , så fortsætter de politiske angreb på brændeovne i fjernvarmeområder.

 

Det skial tilsyneladende ikke være en mulighed , at supplere den dyre fjernvarme med et par rummeter træ. Så hvis udfasningen køres hårdt , så vil fjernvarme volumen kunne sættes yderligere op. Og fjernvarmens økonomi styrkes yderligere.

Den fortsatte debat har altså to sider : a) problemer med røg og støv. b) et ønske om at hente flere penge op af fjernvarmeforbrugernes lommer.

 

Vi kan måske være ligeglade herude i det Nordvestjyske, men er der først indført lovbundne restriktioner, så har det en grim evne til at brede sig til hele landet.

Så lovforslaget om at gamle brændeovne ved ejerskifte skal udskiftes eller nedlægges er kun toppen af isbjerget. Og det er det lovforslag som flere politikere allerede nu vil have strammet op. Så kommunerne får lovhjemmet til at forbyde brændeovne.

 

Man skulle tro , at det varm gamle bildæk og cykelslanger og affald der ulmede i pejse og brændeovne derovre østpå , hvor problemet tilsyneladende er størst. Siden det bringer så mange politikske markører på banen. Måske deres eneste mulighed for at komme i pressen.

Det er jo snart kommunevalg.

 

Hvis alle brændeovne i byerne nedlægges ved lov , så bliver der heller ingen skorstene at feje. Og kommunen kan nedlægge deres erhverv over få måneder.

Utroligt at den debat ikke også får spalteplads.

Sammen med mulighed for at afhjælpe "problemer" , der nok mest findes i regi af debattører , der aldrig har tændt op i noget andet end dubiøse læserbreve.

 

IanA

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework