Siemens-Gamesa satser nu millioner på ny vingefabrik.

Idet man nu bygger to meget store haller , hvori det bliver muligt at bygge de allerlængste vinger.

Den ene hal vil blive på 14.600 kvadratmeter og den anden på 4000 kvadratmeter. Skriver Energy-Supply online.

 

De længste vinger er i øjeblikket på 107 meter . Og er bygget af LM Energi i Lunderskov.

Vestas og Siemens-Gamesa har vinger i 90 meter klassen. Så det er et spørgsmål om tid før de også vil op på Lunderskov længden.

 

For at kunne det skal man bruge endnu større vingeforme .Og det kræver naturligvis plads.

Men også en hel del man-power. Så den pludselige nedlæggelse af vingeproduktionen i Lunderskov må komme som en dårlig nyhed i Sønderjylland, men som en mulighed for Siemens-Gamesa for at skaffe glasfiberfolk til det nye koncept i Aalborg.

 

I øjeblikket producerer man 10 megawatt møller med 94 meter lange vinger. Konkurrenten i USA , der bestilte de 107 meter vinger er General Electric Energy. Og det er dem der i dag ejer LM i Lunderskov. Vinger udviklet til 12 MW eller mere.

 

Så når G.E.Energy nedlægger 200 arbejdspladser og flytter produktionen til mere venlige og billigere industrilande , så flytter de nk det hele til USA.

Undtagen udviklingsafdelingen , der indtil videre skal ligge i Lunderskov. Men det er nok også dumt andet, når det er her hele ekspertisen ligger.

 

Foreløbig investerer Siemens-Gamesa 300 millioner i nye haller i Aalborg øst. Så der bliver gode muligheder her i fremtiden for glasfiber uddannede folk. Og hvem ved om ikke også lidt head-hunt kan forbedre ideerne til nye vingelængder.

 

Se også:

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/702512/investerer_300_millioner_siemens_vil_bygge_kaempevinger_i_aalborg

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework