Med fjernvarme ledninger lige udenfor døren og alligevel lukker man varmen til himmels.

Store tunge proces industrier skal betale afgift for at "sælge" deres overskudsvarme . Nogen gør det alligevel andre holder sig tilbage. I virkeligheden burde det blive præmieret , hvis man indgik et samarbejde og leverede kølevandsvarmen til de lokale. Men , nej , sådan spiller klaveret åbenbart ikke. Klima er noget man taler om ikke noget man gør noget ved.

 

Nu bliver det interessant om det store datacenter ved Viborg der snart kommer op i omdrejninger også trækker følehornene til sig, når afgiftsdjævlen viser sit politiske ansigt. For i følge pressen skulle det store datacenter ved Foulum kunne opvarme det meste af Viborg, alene med varmen fra de mange computere og køleanlægget.

 

Men vi har mange andre , der smider masser af varm luft og kølevand ud i naturen. Heldigvis komme flere med på ideen om at anvende de tabte . Blandt andet cementfabrikken i Aaalborg.

Men de fleste processindustrier har spildvarme.

 

Det er kun os herude vestpå der ikke har så mange kilder af den slags.

Her må man ty til flis, halm ,naturgas, kul og koks , hvis man vil have varmen. Og det er til noget højere priser end man kunne producere den for udfra spildvarme.

 

Det bliver interessant at se hvilke initiativer der kommer med den nye klimalov.

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework