Med 278 husstandsmøller på markedet tvinges KVA Energi nu ud af produktionen.

KVA Vindservice ApS fortsætter dog deres serviceforpligtelser overfor kundekredsen. Idet vindmølle service firmaet fortsat er godkendt med certifikat fra Energistyrelsen.

 

KVA møllen findes i 2 versioner. Den første på 6 kW og en videreudvikling på 10 kW.

Det var 6 kW som flere mølleproducenter lagde sig på , da den i det store hele dækker forbruget hos en husstand. Det øgede forbrug af elektricitet , specielt til varmepumper gjorde efterspørgslen efter en 10 kW mølle større.

KVA møllen satsede på en enkelt opbygning med så få komponenter som muligt. Alligevel er man røget ind i en serie af havarier, der har fået energistyrelsen til at stramme vilkårene og kræve konstruktionen modificeret. Det er tilendebragt nu med bl.a. en rysteføler i sikkerhedskredsen.

 

Fra at være en lovende gazelle virksomhed med millionoverskud i 2018 er regnskabet i dag en sørgelig læsning. Flere uheld og dårlig presseomtale har nu fået produktionen ned på nul selvom ordrebogen sidste år var fuld. Med eksport over de kommende 10 år til SydKorea.

 

Husstandsmøller får tilsyneladende kun negativ bevågenhed fra myndighederne. Det betyder farvel til udvikling af koncepterne fremover.

 

Se også:

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/716224/fra_rekordordre_til_lukning_kva_vind_indstiller_driften?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

 

https://www.energy-supply.dk/article/keyword/kva_vind

 

https://finans.dk/erhverv/ECE12111369/dansk-vindmoellefirma-indstiller-driften/?ctxref=ext

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework