Miljøorganisationen Bellona i Norge kæmper og afdækker atomkraften konsekvent.

Efter en række atomulykker først på militære anlæg i USA, England og USSR. Og sidenhen på Tremileøen i USA ,Tchernobyll i USSR og igen andre har kritikken været massiv på den ene side og eneste lys i horizonten set fra den anden.

 

Problemerne synes at hobe sig op både i nybyggeri , planlægning, drift ,affaldshåndtering og kondemnering af udtjente anlæg. Allermest har Tchernobyll kostet os i Europa i form af mistillid til de brugte løsninger og problemer med langtidsplanlægning.

Affaldet hober sig op uden at man tilsyneladende har fundet en permanent løsning.

 

Og det blev ikke bedre ad det japanske atomkraftværk Fukushima i 2011 røg i luften.

Man stod tilsyneladende som Per Tot og så på mens det hele løb løbsk.

På Bellonas hjemmeside kan man løbende følge med i hvad der sker og bliver gjort.

 

Med udviklingen og bygningerne af de snart 400 atomreaktorer i verden , så står vi overfor en fortsat stigende belastning fremfor en eller anden form for sikkerhed og eller afvikling. For selvom man kondemnerer atombomber og lagrer brugte brændsels elementer , så synes forureningen af luft og hav ,ingen ende at tage.

 

Behovet for elektricitet er stigende. Og investorernes krav om afkast trykker speederen i bund , hvor det er muligt. Samtidig søger man efter at reducere specielt elektricitet produceret på kul. Og her er atomkraften godt nok ikke nogen CO2 forurener , men har alle mulige andre store problemer i kølvandet.

 

Hvis man fik løst og udfaset atomkraftens rolle i en CO2 reduceret kultur så ville store klima spørgsmål kunne gøre planeten mere beboelig. Kul og affaldsafrænding i elproduktionen giver fortsat store smok belastende storbyer. Her skulle VE jo være løsningen , men atomkraft skam-roses i disse år til skyerne .

 

Så der er behov for rigtigt mange kritiske indspark og analyser.

 

Se også:

https://bellona.no/nyheter/energi/atomkraft/2020-04-atomkraft-er-ikke-losningen-pa-klimakrisen

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework