Energieffektive varmepumper bruges efterhånden mange steder i fjernvarmenet.

Tangeværket eller Gudenåcentralen ved El-museet ved udløbet af Tange Sø hærges i disse år af en række selvbestaltede anti energi aktører, der klager over tilstedeværelsen af bl.a. kraftværket.

Og de lokale myndigheder springer spidsrod for at formide klagerne, selvom de end ikke bor i området.

 

Så er det Gudenå laksen der er truet, så mangler VVM godkendelser, så udløber tilladelser . Alle forhold har opsættende virkning på ansøgninger ud udviklingsmuligheder som bestyrelsen af Tange Værket sætter i søen.

Her på det sidste lå der planer for at forbedre driften af det 100 år gamle vandkraftværk ved at bruge noget af elektriciteten til drift af en varmepumpe , der kunne levere en masse naturlige CO2 frie varmekalorier til de nærmeste byer, som Ans eller Bjerringbro.

Men, nej. Der kom klarer igen.

 

Denmarks Sportsfiskerforbund , Danmarks Naturfredningsforening og flere andre står klar når nogen søger om vindmøller,solcelleparker og lignende VE anlæg.

Ideen var ellers at anlægge et 7,5 kilometer langt fjernvarmerør fra Tangeværket til Bjerringbro. så forårets vandflomme kunne blive til kalorier i radiatorerne fremfor at skylle ud i Randers Fjord.

 

Nu er så højere myndigheder blevet spændt for vognen og det har tilsyneladende opsættende virkning på udskrivelse af de endelige tilladelser. Som om det er kriminelt , at trække kalorier fra Gudenåens strømmende vand gennem Tange Sø.

Kalorier man aldrig ville kunne måle. For så hurtigt er vandet væk , der ydede de energier.

Man må derfor se klagernes adfærd som ren og skær chikane.

 

Nu går der igen lang tid før bestyrelsen kan fortsætte med planerne.

 

Se også:

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/711598/tangevaerkets_varmepumpeprojekt_sat_pa_standby?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

 

Ian

 

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework