Der arbejdes nu på højeste plan i Tyskland på produktion af brint i Afrika.

Initiativet kommer fra Niger midt i Sahara, hvor mange solskinstimer vi kunne producere store mængder elektricitet. En elektricitet der også kan bruges til fremstilling af brint.

Med stor sandsynlighed for udtømte oliekilder vil brint kunne blive et godt alternativ o0m få år. Og så vil lande med stort solindfald kunne blive primærproducenter af "grøn brint".

 

Citat:" Ifølge den tyske forskningsminister, Anja Karliczek, vil man undersøge 15 stater for egnede produktionssteder og investere 30 millioner euro i at udarbejde et atlas over potentialerne i de enkelte kande".

 

Citat: "Så Tyskland arbejder nu med en ny brintstrategi , hvor vedvarende brintproduktionh kan blive en hjørnesten i landets grønne omstilling".

 

Man vurderer at brint i 2030 vil kunne dække 20 procent af landets behov.

Brinten vil kunne eksporteres på kryogenisk form . Det vil sige under stort tryk og høj kulde , hvorved den bliver flydende og fylder meget mindre.

 

Med brint kan man blive CO2 udslippene kvit. Men det koster rigtigt meget energi at udvinde brinten fra ferskvand og siden komprimere den. For ikke at tale om den lange transport fra Sahara til Europa.

 

Se også:

 

https://www.jobfinder.dk/job/industry-technology-specialist-62360?utm_source=ing.dk&utm_medium=website&utm_campaign=job_widget&utm_content=enabled&trackid=132

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework