For hver nedlagt oliebrænder kan man spare CO2 er påstanden.

Men virkeligheden er nok , at den producerede varme indirekte fra elværker jo ikke er helt udenn CO2 udledning Og kommer det fra et forbrændingsværk med elproduktion så er regnestykket dårligere.

 

Men kommer al elektriciteten , der skal erstatte olieforbruget i de 500.000 fritliggende ejendomme , fra vindmøller så er regnestykket langt bedre. Og det er nok det man forestiller sig at al elektricitet til varmepumper kommer fra. Men sådan er virkeligheden ikke.

 

Når man foreslår at de 500.000 oliefyr tvangs udskiftes med varmepumper , så lyder et positivt CO2 regnskab jo godt. Og når vi alle har varmepumper, så kan man jo lægge grøn skat på varmepumpernes elforbrug. Og så er der pludselig penge i kassen.

Så det man taber på olieafgifter kan hentes via elafgifter.

Men først må man lokke med en omstillings positive muligheder.

 

Det eneste forsvar men har er at etablere VE anlæg hjemme i haven eller på taget. Der kan supplere de kommende dyre elafregninger.

 

Set fra statens side vil en tvangsudskiftning fra statens side være som kirsebær sendt fra himlen. For afhængighed af en energi har jo vist sig, at være en livslang tvangsudskrivning af afgifter på linie med afgifter på dieselolie/fyringsolie.

 

Det nye år vil bringe nye overraskelser.

 

https://borsen.dk/nyheder/generelt/artikel/1/393558/dansk_byggeri_vil_co2-reducere_ved_at_tvangsudskifte_oliefyr.html?utm_source=all_rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_feed

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework