Køber man VE anlæg der producerer udenfor husets brugstid synes investeringen nok dårlig,men..

Vindmøller producerer som vinden blæser . Og det gør den heldigvis det meste af året.

Ikke desto mindre fungerer det bedst med ekstern back up.

 

Er den back up baseret på kul , olie eller naturgas er det mindre godt. Hvorimod back up fra biogas og /eller vandkraft giver et anderledes grønt aftryk.

Besparelser og alternative til VE kan på den måde være både sorte og grønne.

 

Solceller yder fantastisk godt , når solen skinner. Men det gør den ikke i gråvejr og om natten. Faktisk yder de allerbedst midt på sommeren , hvor behovet er mindst. Men det er også tiden hvor mange back up systemer serviceres og vedligeholdes. Så helt så negativt behøver det ikke at være.

Solceller fungerer bedst som supplement i store systemer eller i private batteri back up anlæg.

 

Problemet med VE er altså behovet for stand by" back up. Så det der giver dig besparelser giver samfundet udgifter , når de skal stå klar med reserve kapacitet .

Derfor er de nye batteri teknologier væsentlige for videreudviklingen af VE, nødvendigheden af et parallelt forsynings tilbud ikke skulle være afgørende.

 

Udviklingen af batterier har virkelig taget fart i 2019 . Nye batterier taler om kortere opladnings tid og større kapaciteter . Specielt til elbiler går det stærkt.

Men snart vil de samme typer kunne stå i garagen og levere i døgndrift.

 

Vi må nok regne med at fremtidens energiforsyning bliver et bredt kludetæppe af leverandører og forbrugere. Hvoraf det meste kommer til at køre på elektricitet og resten på naturgas.

Ø drift kræver store investeringer i back up, mens periodisk Ø drift fra dit VE anlæg nok vil blive trenden . Det er trods alt billigere med back up fra lysnettet, der også kan akkumulere dit overskud, hvis man tillader det.

 

Så VE investeringer skal tænkes langsigtet.

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework