150.000 volt eller 400.000 volt kabel tvinges nu frem politisk på trods af viden.

Da man klippede masterne ned fra Thy til Holstebro og lagde 150.000 volt forbindelsen i kabel , så afskrev man sig mulighed for at udbygge vindkraften i det bedste vindområde i Nordvestjylland. For 150.000 volt kabler kan ikke bare forstærkes når der bliver et nyt behov. Der vil altid væren en begrænset transport kapacitet. Så store nye møller vil ikke kunne etableres.

Udviklingen i Nordvestjylland er dermed låst i en årrække.

 

Eneste mulighed er at trække nye kabler parallelt med dem der nu ligger.

Hvis der stadig havde været master , så kunne man bare forstærke ledningerne. En proces der hurtigt kunne gennemføres.

Så møllehadere på Christiansborg i samarbejde med organisationer mod vindkraft ser kabellægning som en stor mulighed for desavouering.

 

Nu er konflikten så kommet til den 170 kilometer lange 400.000 volt (400 kV) fra Holstebro til grænsen, hvor teknologiske ignoranter foreslår at maksimere kabelføringen. Selvom man ved , at højspændte kabelforbindelser med vekselstrøm ikke bare kan kabellægges ubegrænset.

 

De eneste 400.000 volt kabelforbindelser er såkaldte HVDC (højspændt jævnstrøm) , der forbinder Danmark og Norge via Skagerak, Danmark og Sverige via Kattegat, og Danmark Sverige via Øresund. Plus flere vindmølleparker .Og Nye kabler over Nordsøen.

 

HVDC kabler over land bruger man nødig, da linien ikke bare kan brydes op i bidder.

HVDC er til langer strækninger.

 

Når almindelige højspændings linier trækkes gennem terrænet så sker der løbende afkoblinger og tilkoblinger. Højspændingskabler i det almindelige net giver en masse elektronisk støj , som nutidens elektronik ikke bare kan absorbere. Det var noget andet da man havde radiorør og relæer.

Så kabellægning af 400.000 volt AC (vekselstrøm) er en dårlig ide.

 

Men nu pustes sagen op af politikere i pressen på trods af viden.

 

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/684849/energinet_uansvarligt_at_kabellaegge_mere_end_15_pct_af_400_kvforbindelse?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework