Energy Suppley online citerer i en ny vindmølle analyse.

"Samfundsmæssigt er der betydelige besparelser ved at placere møller langs kysten fremfor på havet. Sammenligningen er mellem kystnære havmøller og møller 20 kilometer ude."

 

Vi har længe vidst at møller placeret langs kysten på høfter , moler og gamle bunkers kunne berige kystsikringen med forstærkning gratis. Samtidig med at der ville være korte afstande til både service og højspændingsnet. Men politisk har det været en svær vej.

Derudover har kystplaceringer givet meget større produktionstal ens indlands placeringer. Det ekstra provenu fra havmøller matcher samfundsøkonomisk ikke de store meromkostninger ved placeringer langt ude på havet.

 

Det er konsulentfirmaet KPMG som har udført beregningerne for Hofor og European Energy.

Beregningsmaterialet tager udgangspunkt i den nye danske havvindmøllepark Thor på 1000 MW og 5 kystnære vindmølleparker. Hvor man kan se en økonomisk gevinst på op mod 14 procent på den kystnære placering fremfor 20 kilometer ude.

 

Det er specielt de store meromkostninger på de store havanlæg og en omkostningstung ilandføring, der rykker regnskabet . Kystnære installationer er op mod en syvendedel billigere at opstille.

En stor besparelse for samfundet , der kunne sendes videre til forbrugerne.

 

Derudover støtter kystnære møller forsyningssikkerheden via den lokale brug af nettet. Set i forhold til havmølleparken der må totaltstoppe ved havarier og kabelbrud.

 

Se også:

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/680576/analyse_fem_havmolleparker_ved_kysten_er_bedre_end_en_pa_havet

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework