Siemens Gamesa opstiller nu en 10 MW prototype i Frøstrup.

Franske og amerikanske Halliade-X 12MW udviklere opstiller snart en forsøgsmølle i Rottardam. Så de øvrige store møllefirmaer er nu tvunget til at følge med op i størrelse , specielt på off shore møllerne.

 

Møllen i Holland får LMs 107 meter lange vinge, mens Siemens Gamesa tilsyneladende vil generere 10 MW med deres 94 meter vinge. Idet de har meddelt et rotordiameter på 194 meter.

Inklusive et 6 meter bredt vingenav.

De nye mølletårne kommer op på 140 meter. Måske ikke i Frøstrup, men dog over 200 meters totalhøjde. Og en rotationshastighed omkring 6 omdrejninger i minuttet.

 

Siemens Gamesa vælger kun at øve vingelængden med 6 meter, imod Halliaden på15 meter. Spørgsmålet er om det helt lange spring kan holde.

Med 94 meter vil maxeffekten på 10 MW ikke blive opnået så tit som med en 107meter vinge. Man kan jo altid forlænge , hvis konkurrenterne har held med det.

 

Halliade X 12 MW får en rotordiameter på 220 meter og en totalhøjde på 260 meter.

Spørgsmålet er så om det nye fundament ,der er under støbning på Testcenter Østerild (Frøstrup) også vil kunne bære en 12 MW , som General Electric vil erobre verden med.

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework