Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Det er igen firmaerne Wind 1 ,GK Energi og Eurowind der er på færde med opstilling af vindmøller oven i hovedet på lokalbefolkningen.

 Ifølge Nordjyske online planlægger man nu at opstille 150 meter høje vindmøller rundt om i terrænnet ved vikingeborgen Aggersborg. Og det huer tilsyneladende ikke Slots og Naturstyrelsen.

Der er tale om 20 møller med en totalhøjde på 150 meter placeret på Thorup Sletten nær Aggersund.

Det er specielt Aggersborg som kulturminde der nu bliver klemt inde bag de mange møller. Idet vikingeborgen er optaget på UNESCOs kulturarvsliste. Og forstyrrelser let kan ødelagge den status.

Det er svenske Vattenfall , der i sidste ende kommer til at stå for driften af Thorup Sletten.

Så vi kan ligesom allerde nu se møller i 3 til 4 MW klassen på 90 meter tårne og 60 meter vinger snurre i vinden i området.

Mølleparken kommer til at ligge på grænsen af 2 kommuner, nemlig Vesthimmerlands kommune og Jammerbugt kommune. Et område der har flere store Vattenfall anlæg i forvejen.

Nu sker der næppe nopgen skade på vikingeborgen , der nok kan holde til at der de næste 30 år står vindmøller i nærheden. Det er åbenbart kun den visuelle "forurening" , der skiller parterne.

Se også:

https://nordjyske.dk/nyheder/jammerbugt/hoeje-moeller-kan-spaende-ben-for-verdensarv/f619ac3c-80fa-424d-b3e1-ed8ffb5c34e3/10/2586

Ian

Dagens vits

Lille Per til sin storesøster... - Snøft snøft, jeg kom til at tabe min sparegris og nu er den gået i stykker. - Så, så...du må da godt putte pengene i min i stedet.
Nive info
Gå til toppen