Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Med 33 havarier står KVA Vind i en svær situation.

 

Myndighederne dvs. Energistyrelsen har nu involveret Sikkerhedsstyrelsens opmærksomhed på at en mølletype tilsyneladende er inde i en byge af uheld.

Konstruktionen kan nemt være for klein til det man byder den. Så hvis det er tilfældet vil der kunne opstå flere forskellige typer af havarier.

Spørgsmålet bliver så hvem der skal betale for afhjælpninger og hvem der skal udføre efentuelle forandringer. KVA Vind har stillet sig meget positiv.

En ubalance under drift skal føre til hurtig nedbremsning. Det medførte installation af nye rystefølere, men de har tilsyneladende ikke nedsat uheldsraten. For selvom man har været hurtige , så er der alligevel sket nyt haveri i år.

Små møller har ofte flere driftsforstyrrelser end store langsomtgående møller. Så har man mange små møller i drift, så vil der i praksis også være flere uheld, selvom procenten af havarier måske ikke er større end andre fabrikanters.

Så det kommer også an på øjet der ser.

Og nogengange kan det end ikke være godt nok. Det skete for år tilbage for Vestas på Gotland, hvor alle de nyopstillede møller var forsynet med rustfri stålbolte. Der imidlertid rystede løse og tabte møtrikkerne fra vingerod og nacelle. Hvad der hurtigt førte til havari.

Siden da har man ikke brugt rustfri bolte nogen steder.

På samme måde er barduner tidligere knækket og tårne revnet i konstruktioner , hvor man endda gjorde en masse ekstra.

KVA Vind har over 300 opstillede hustandsmøller i dag overalt i Danmark.

Så det er omkring 10 procent der har haft driftsproblemer.

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/660430/sikkerhedsstyrelsen_efter_havarier_mollen_kan_vaere_farlig

http://kva-vind.dk/sites/default/files/uploads/brochurer/KVA%20Vind%2010%20broch%20A5%208s%2013_06_16_PRINT.pdf

Ian

Dagens vits

Lille Per til sin storesøster... - Snøft snøft, jeg kom til at tabe min sparegris og nu er den gået i stykker. - Så, så...du må da godt putte pengene i min i stedet.
Nive info
Gå til toppen