Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Ifølge Dagbladet kan de 3 vindmøller øst for Lyngs nu udskiftes.

 

Ansøgning om at udskifte de 3 gamle vindmøller på Thyholm med 3 lidt større mere moderne vindmøller bliver nu imødekommet af Struer Kommune.

Oprindelig blev de opsat af vindmøllefirmaet Bonus Energy i Brande , der siden har er blevet købt af tyske Siemens. Der i dag heddeer Siemens-Gamesa.

Møllerne blev specialfremstillet, da medlemmer af Thyholm kommunalbestyrelse ikke ville tillade brug af de tårnhøjder der hørte til modellen. Så møllerne står fortsat med afkortede tårne.

Ejerne har imidlertid ønsket at få normaliseret tårnhøjden. Og i samme ombæring at øge effekten på generatorerne. Så man søgte om en total opgradering . Der medfører en ny totalhøjde på 150 meter. Hvilket er i underkanten af hvad der sættes op på land nu.

Da ansøgningen blev indsendt var de store og det er flere år siden. Tiderne har imidlertid øget størrelserne væsentligt. Nu sælges der møller med en totalhøjde på 220 meter.

Til offshore forventer man snart at nå 330 meter.

Det store problem bliver mere om højspændingsnettet kan bære de nye store anlæg . For de kabler der har erstattet højspændingslinien fra Struer til Bedsted må forventes at blive temmelig varme.

Og nu kan man ikke sådan hænge nye og tykkere kabler op på 150 kilovolt linjen, med mindre overskud i spidserne kan afsættes til f.eks. fjernvarmeværker.

Og dertil kommer ansøgning om en tilsvarende 3 til 4 stk. linje tværs over Thyholm , der skal på samme kabel.

Se også:

http://www.e-pages.dk/dagbladets/3601/?gatoken=dXNlcl9pZD02NTE3NiZ1c2VyX2lkX3R5cGU9Y3VzdG9t

Ian

Dagens vits

En kvinde møder en mand, og tager med ham hjem. Hans soveværelse er fyldt med hundredvis af bamser, delt op i størrelser, og arrangeret på store hylder. Hun vælger ikke at sige noget, men er rørt over hans ømhed. Efter de har været i seng sammen, spørger hun, om han var tilfreds. - Tja. Du kan tage en bamse fra den midterste hylde...
Nive info
Gå til toppen