Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Udfor Hvide sande og Thyborøm planlægger man nu inden 2024 Danmarks største møllepark.

 

Med fra 80 til 100 megamøller placeret i 20 kilometers afstand fra kysten forestiller energiministeren sig , at vi får Danmarks største havvindmøllepark.

Man kan mærke at valget nærmer sig. Der er tilsyneladende ingen grænser for hvad man kan oplyse af initiativer der først skal bygges engang i fremtiden. Og finansieringen omtaler man slet ikke.

Byggeriet af mølleparken forventes igangsat om 5 år og skal idriftsat i 2027.

Mølleparken bliver Danmarks største på 800 MW . Detbetyder en totalhøjde på mellem 200 og 250 meter , alt efter vaglet af leverandør og megamøllemodel.

Nok noget der vil ophidse sommerhusejerne yderliger udfor vestkysten. Eftersom man i godt vejr vil kunne se dem lyse op i horizonten.

Valget af en placering i Vesterhavet er imidlertid udfra en produktions tanke, nok noget af det bedste vindressource område. Så skal møllerne give et rentabelt afkast , så er valget godt.

Noget andet er muligheden for løbende afsætning af de mange kWh. Idet højspændingsnettet på land er blevet noget ambuteret efter nedlægning af basislinierne i kabel.

Så nu må man meget længere ind i landet for at finde mulige knudepunkter med tilpads kapacitet.

800 MW svarer til 800.000 tilslutningssteders årlige forbrug.

Men nu ved vi heller ikke hvem der vinder licitationen . Så i prncippet kunne Hamborg købe det hele og trække al energien uden om Jylland i HVDC kabler. Vi har je p.t. en regering der sælger hvadsomhelst for ussel mammon. Fortsætter det ?

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/649159/ny_vindmollepark_skal_ligge_20_kilomeAter_ude_i_nordsoen?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

https://ing.dk/artikel/danmarks-naeste-havmoellepark-paa-mindst-800-mw-skal-ligge-nordsoeen-224320

https://www.energy-supply.dk/article/view/649159/her_skal_der_ligge_800_mw_havvind

Ian

Dagens vits

Fru Hansen besøger sin mand i fængslet. - "Hvordan klarer du det så økonomisk", spørger manden bekymret. - "Jo, tak, det går da helt godt. Jeg har jo dusøren."
Nive info
Gå til toppen