Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Bygget udfra en dielektrisk membran holdes der i øjeblikket test i Skotland.Skriver Ny Teknik.

 

Ved at opsamle den energi der udvikles i membran med indbyggede krystaller kan bevægelsesenergi omdannes til elektricitet. Noget lignende en ældre opfindelse , hvor man ville lægge et dielektrisk tæppe ovenpå bølgerne.

Her skal bølgebevægelsen trække op og ned gennem et forankret rør . der er åbent i bunden men lukket for oven med en fastmonteret membran.

Når bølgerne går op så buler membranen op ligesom en oppustet ballon. Og når bølgerne går ned, så vender membranen ned i hullet.

Man forestiller sig, at bliver membranen stor nok , så vil der kunne opsamles elektricitet nok til drift af flere huse. Membranrørene skal monteres hvor bølgebevægelsen er stor. Det kan være på havnekajer, eller langs dybe render tæt på land.

Forsøgene sker i øjeblikket på Unerversity of Edinbourghs bølgetank i samarbejde med en række italienske universiteter.

Dielektricitet er et ret uudforsket område, som man normalt ikke tillægger den store effekt.

Lidt ligesom statisk elektricitet. Men her samlet med mange aktive indbyggede krystaller , der vil give høje spændinger men ingen ampere. Så er det bare spørgsmålet om hvormange der nu skal til.

Testanlægget i Edinbourgh bruger et fastmonteret rør i bølgetanken. Man forestiller sig et mange gange større membrananlæg.

Kun førsøg vil kunne vise om det nu er vejen frem.

Se også:

https://www.nyteknik.se/energi/forskarnas-simpla-losning-kan-vara-framtidens-vagkraftverk-6948135

https://newatlas.com/dielectric-elastomer-generator-wave-power/58465/

Ian

Dagens vits

- Skal vi ikke få gjort rent bord, inden vi gifter os. - Hvad mener du? - Jeg vil fortælle dig, hvem jeg har været sammen med før dig. - Det gjorde du jo sidste weekend. Kan du ikke huske det? - Jo selvfølgelig, men det var jo sidste weekend.
Nive info
Gå til toppen