Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Kampen om nye lukrative offshore vindmølle kontrakter i Sydøstasien skærpes nu.

 

Idet Goldwind kommer med en 90 meter vinge til deres nyeste koncept. Så den nye mølle får en diameter på 184 meter mog Siemens-Gamesas 167 meter.

Jo større bestrøget areal desto flere kWh kan man trække ud af møllen per år.

Forudsætningen er så , at generatorens omdrejningstal er optimalt og møllen er koblet på lysnettet.

Noget der ikke nødvendigvis kan lade sig gøre i Kina , hvor der fortsat står møller som mangler den basale nettilslutning. Både det interne og det eksterne skal være på plads , når man bygger mølleparker.

Siemens-Gamesa og Vestas Energy har på det sidste været aktive i både kinesisk og koreansk farvand. Så Goldwind mærker konkurrencen på hjemmemarkedet.

Sidst er Siemens-Gamesa gået i samarbejde med Shanghei Electric om produktion på licens.

Nu er Kinas vejrforhold meget specielle , hvor orkaner i syd vælter alt og stabile vinde i nord, hører til yderpunkterne som møllerne og specielt vingerne skal holde til.

De mange kvadratmeter bestrøget areal belaster vingerne så meget , at man snart må være nået yderpunktet for hvad materialerne kulfiber, glasfiber og stål kan holde til.

Godt nok har vi nu en 105 meter vinge på bedding i Danmark, men kan den på sigt holde ?

Og når GoldWind pludselig springer de mange meter udaf , er det så et reklame stunt ? Eller står vi med en ny epokegørende vingestyrke.

For der skal noget til , når vejrguderne viser sig med Typhoner sæson efter sæson.

Læs også:

https://ing.dk/artikel/90-meter-lang-vinge-kinesiske-goldwind-satser-paa-havvindmoeller-222012

Ian

Dagens vits

Åge og Hans er brødre og har boet sammen i mange år i Århus. De er bl.a. beskæftiget med at dele aviser ud hver dag i byen. En dag da der var bidende koldt og snestorm foreslår Åge,at de ikke skal dele aviser ud. Hans nikker samtykkende. Lidt efter er Hans ved at tage overtøj på og på vej ud af døren, Åge spørger ham, om hvor han skal hen. eg tager ud på vores rute og fortæller,at vi ikke kommer i dag p.g.a. vejret
Nive info
Gå til toppen