Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Solceller der producerer jævnstrøm , sælger vekselstrøm.

 

Vedvarende energi er ofte forbundet med et variabelt energi indput. Som man gerne vil have udglattet over tid med en stabil forbrugsmulighed. Så skinner solen fra en skyfri himmel ser der stort set ingen problemer , men går der nu og da skyer for solen så falder produktionen.

Ved at koble solcelleanlæg på lysnettet får man altid elektricitet med fuld styrke.

Men solceller producerer jo jævnstrøm også kaldet DC og det dur kun til batteriladning.

Trnsistorteknik gør det imidlertid muligt , at hakke jævnstrømmen i stykker og omdanne den til vekselstrøm (også kaldet AC). Og ved hjælp af bl.a. transformatorer og transistorer kan man omdanne de ituhakkede DCer på få volt og mange ampere til lysnetkvalitet.

Det giver naturligvis meget spildvarme, men samtidig behøver man ikke specielle elinstallationer. For man kan bruge fra stikkontakten som man plejer.

Det skal sees i modsætning til stand-alone anlæg , der lader akkumulatorer op når der er sol om dagen. Så forbruget kører ofte på 12 volt net , sålænge der er strøm på batterierne.

Små vindmøller kan bruge samme teknologi. Hvor man kan gemme strømmen fra vind til stille vejr,Men skal man bruge 230 volt så må det via en lille inverter. I gamle dage kaldte man det en omformer , hvor en jævnstrømsmotor trak en vekselstrømsgenerator.

Sådanne anlæg stod der altid klar på skibes radiostationer. Og i nødstrømsanlæg forskellige steder.

Idag bruger man en inverter der elektronisk omdanner jævnstrøm og pulserende jævnstrøm til vekselstrøm.

Se fx. også:

http://www.jeevadityasolar.com/solar-inverter-in-chennai/

https://www.batteribyen.dk/inverter-goobay-1000w?gclid=EAIaIQobChMIl-Tw8aa_3QIVguR3Ch2ePwgXEAQYByABEgIDDvD_BwE

Ian

Dagens vits

Fru Hansen besøger sin mand i fængslet. - "Hvordan klarer du det så økonomisk", spørger manden bekymret. - "Jo, tak, det går da helt godt. Jeg har jo dusøren."
Nive info
Gå til toppen