Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

25 kilometer SØ for Hamburg ligger Geesthacht , som er et 120 MW stort el batteri.

 

Man siger at elektricitet ikke kan gemmes , men det har tyskerne forlængst løst med pumpekraftanlage. Også kaldet "pumped storage".

Det er kun danske myndigheder , der ikke vil se fordelen ved at bykke buffer værker ind i elnettet.

Og så er faldhøjden i Geesthacht kun 80 meter.

Anlægget er placeret på en bakke umiddelbart efter Elbens sving sydfra. Og bruges til at akkumulere vand , som i myldretiderne kan yde ekstra energi.

GeestHacht blev bygget midt i 1950erne Og har fungeret lige siden.

I Danmark har vi masser af områder hvor tilsvarende anlæg kan etablres.

Anlægget ved Hamburg er ikke større end en fodboldbane ovenpå en bakketop.Hvor en omkrandsende dæmning kan opmagasinere energi svarende til 600 MWh.

Fidusen er at tyskerne har triple-tarif, hvor strøm er billigst om natten og dyrest i myldretiderne (rush hour). Så hvis man lader batteriet (fylder søen) om natten med billig strøm og fyrer det af i de mest belastede tider på døgnet m hvor prisen er meget høj. Ja, så tjener man penge . Og sparer samtidig selv at købe dyr strøm.

Kunstige søer kan snilt anbringes ovenpå morænebakkerne langs Jyllands Østkyst og i den vestlige Limfjord. Eneste krav er adgangen til masser af vand.

Med en membran i bunden (losseplads mebram) kan man fint bruge vand fra Limfjorden.

Ligesom der kunne anlægges mange tilsvarende anlæg, som for små penge kunne give back up til vindmøller og solfangeranlæg.

Det er trods alt en gammel opfindelse som umiddelbart ,kunne kopieres.

Ian

Dagens vits

En kvinde møder en mand, og tager med ham hjem. Hans soveværelse er fyldt med hundredvis af bamser, delt op i størrelser, og arrangeret på store hylder. Hun vælger ikke at sige noget, men er rørt over hans ømhed. Efter de har været i seng sammen, spørger hun, om han var tilfreds. - Tja. Du kan tage en bamse fra den midterste hylde...
Nive info
Gå til toppen