Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Københavns Overborgmester Frank Jensen presser på for et forbud mod brændeovne.

 

Der er ingen tvivl om , at brændeovne i tæt bebyggelse kan både give røg og lugt gener. Det kan vi sagtens huske fra 1950erne hvor kakkelovne , der fyrede med kul, lagde en tæt tåge af smok i gaderne når temperaturen faldt om natten.

Og også i perioden efter energikrisen ( 1973) , hvor alt muligt brændsel blev brugt som opvarmning.

Idag hvor fjernvarme er dominerende og ren luft en selvfølgelighed, hvis ikke man lige bor op af en trafikåre , så er behovet for brændeovne næppe så stort.

Det er herovre mest i sommerhuse , at brændeovne supplerer energibehovet i sommerhalvåret.

Så brændeovne er mere til hygge end til varme i byerne. Og brændslet er nu oftest rent træ. Og ikke cykelslanger, bildæk og affald.

Men et forbud skurer ligesom i ørene. For vi er jo ikke i det gamle DDR.

Ikke desto mindre så har et flertal i Københavns Borgerrepræsentation af Solialdemokratiet, SF , Enhedslisten , de Radikale og Alternativet slået ned på brændeovne for at mindske luftforureningen.

Vi må håbe manien ikke breder sig til resten af landet. Selvom det er forståeligt nok i tætte bebyggelser i vort århundrede .

Se også:

https://ing.dk/andre-skriver/koebenhavnsk-flertal-paa-linje-med-frank-jensen-skrot-braendeovnene-214095?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=ing_daglig

Ian

Dagens vits

Svigermor er ved at plukke solbær. Hendes svigersøn kommer forbi, og spørger: - Hvor længe har du tænkt dig at plukke bær? - Mindst et par timer endnu. - Fint. Så er det ikke nødvendigt, at jeg sætter fugleskræmsel op.
Nive info
Gå til toppen