Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Billige kinesiske solpaneler der udkonkurrerede EU producenter blev pålagt told i 2013.

 

Med salgspriser på solpaneler langt under produktionsprisen dumpede kinesiske producenter EU markedet med billige tilbud. Så før man fik set sig om , så døde mange af de specielt tyske producenter.

De kinesiske kopier fortsatte imidlertid lavpris politikken , så EU valgte at indføre straftold i 2013, men da var det for sent. Kineserne dominerer i dag fortsat markedet.

Europæiske entreprenører , der opsætter solceller, valgte derefter de kvalitetsmæssigt lige så gode kinesiske paneler. Så produktionen foregår ikke så meget i EU mere , men sker til gengæld i Kina.

Hjemmemarkedet i Kina er imidlertid så stort, at 97 procent bruges derovre . Kun 3 procent går til eksport. Så vi fra et kinesisk vindue stadig et lille marked.

Selvom vi synes der bygges meget solenergi i EU.

Nu har man så valgt at fjerne straftolden , der tilsyneladende var uden virkning.

Danske aktører på solpanel markedet er tilfredse med udfasningen. Idet man godt kunne være de pålagte meromkostninger foruden. Så nu ser vi måske et prisfald i efteråeret ?

Specielt efter lokale stramninger i Kina , der vil frigive en større mængde solpaneler til eksport.

Når bedre energilagrings systemer kommer vil solceller kunne erstatte endnu mere fossilt produceret elektricitet. Og det skulle efter sigende være lige om hjørnet.

Se også:

https://ing.dk/artikel/eu-fjerner-straftold-paa-kinesiske-solcellepaneler-214014?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=ing_daglig

Ian

Dagens vits

Lille Per til sin storesøster... - Snøft snøft, jeg kom til at tabe min sparegris og nu er den gået i stykker. - Så, så...du må da godt putte pengene i min i stedet.
Nive info
Gå til toppen