Mens VE syltes i Danmark.

Der er tilsyneladende flere dunkle dagsordner i EU. Mens trenten går mod at skabe et grønnere klima , så går udviklingen i syd mod en gul ekspansion.

I Danmark er udviklingen af private landmøller nærmet gået i stå. Og energiforbruget presses mod mede el og flere varmepumper. Noget som atomkraftindustrien har efterlyst . Og som nu udvikles under dække af en grøn omstilling.

Vi bliver mere og mere afhængige af strøm. Der kunne komme fra vindmøller, men som om få år sandsynligvis vil komme fra udenlandske atomreaktorer.

Og her opruster Frankrig langt ud over selvforsyningsgrænsen.

 

Macon har meddelt at man vil bygge 14 nye atomreaktorer af superstørrelse. Eller nok til at forsyne hele Europa med elektricitet.

Problemet er bare , at forsyningen af uran kommer fra meget forurenende miner i Øvre Volta og ikke fra Frankrig. Så hvordan i femtiden.

Den største producent (Australien) har solgt den fremtidige produktion til Putin. Så det er en usikker fremtid der nu skal ekspanderes i.

 

Macon kalder VE for en ustabil forsyning. Og atomkraft for klimavenligt alternativ.

 

Tyskland afvikler i øjeblikket deres atomkraftværker. Men det er nok kun et spørgsmål om tid før de hopper på den nye gule bølge. I øjeblikket importerer de sort strøm fra Polen og gul strøm fra Frankrig. Det fortsætter næppe.

Danmark får allerede nu gul strøm fra Sverige via Vattenfall. Og blå strøm fra Norge.

Udover strøm fra havmølleparker , der ejes at store kapitaler.

Det private produktion har sværere vilkår.

 

Med nye franske superreaktorer vil priserne blive dumpet og uden politisk forudseenhd vil vi blive presset i et mere og mere centraliseret europæisk energimarked.

 

Se også:

 

https://ing.dk/andre-skriver/frankrigs-praesident-annoncerer-planer-14-nye-atomreaktorer-inden-2050-254119?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=ing_daglig

 

https://www.france24.com/en/live-news/20220210-macron-calls-for-14-new-reactors-in-nuclear-renaissance

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework