Public Service Obligation , den grønne el-afgift.

Ideen med at lægge få øre på el-afgiften , der kunne fremme VE udviklingen i Danmark udvikledes i 1998 . Egentlig skulle den støtte opfindelser og udviklinger , men hurtigt faldt pengene alle andre steder. Så hele "græsrods udviklingen "og de mange opfindelser fik ikke det løft som det oprindeligt var tiltænkt. Men de store firmaer klagede ikke. Og snart gik mange penge til havmølleprojekter o.lign.

 

Afgiften var lagt på elregningen så både virksomheder og private kunne søge disse VE midler i begyndelsen, hvor projekter indenfor vind , sol og biomasse blev tilgodeset.

Vægtningen af store projekter og ansøgere gav imidlertid en del utilfredshed. Så politisk besluttede man af udfase PSO ordningen 2016 med stop i 2022.

 

Fra 1998 til i år er der blevet hentet milliarder støttekroner , som primært er gået til vindmøller og havmøller. Hvor Statens eget selskab DONGs projekter tit blev foretrukket.

Til næste år er så PSO afviklet og Staten overtager forpligtelsen , som nu finansieres over finansloven.

 

Elregningen vi så blive ude PSO både for virksomheder og private forbrugere.

 

Se også.

 

https://jyllands-posten.dk/jperhverv/ECE12836382/udskaeldt-afgift-har-i-23-aar-kostet-virksomheder-og-private-dyrt-fra-nytaar-er-det-slut/

 

https://ens.dk/service/statistik-data-noegletal-og-kort/aktuel-pso-tarif

 

https://energinet.dk/El/Elmarkedet/Tariffer/PSO

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework