Med hedebølge i Californien er behovet for air-condition overordnet alt.

For at have kraft nok udkobler man nu store forfruger sekmenter periodevis. Dr skal bruges til at nedkøle de mange glasskyskrabere, kontorer, fabrikker og husstande.

 

Der er ingen tvivl om at mange nyere amerikanske byer slet ikke er bygget til at håndtere de store varme grader i sommerperioden. Propeller i loftet i stillestående luft gør det ikke alene. Luften skal også afkøles.

 

Og det gør man med en varmepumpe, der suger varmen ud og puster kold luft ind.

Altså det modsatte af hvad en varmepumpe gør i Danmark.

Og det var da også varmepumper fra japanske Mitsubishi , der blev anvendt i omvendt rækkefølge, da varmepumperne kom hertil i 1980erne.

 

Der består af en beholder med let fordampelig væske, som suger varmen ud af vand,luft, affalskraft m.v. Som fordamper væske bruges en gas der fordamper ved almindelige temperaturer. Det er tidligere freon eller ammoniak. Men flaskegas, acetone,æter og lignende kan også bruges.

Fordampninger bruger varme der suges fra omgivelserne (nedkøler).

 

Når væsken(gassen) er fordampet er resten i området koldt. Den luftformige gas pumpes væk og trykkes af en pumpe igen sammen til en nu varm væske, der så afkøles.(eller bruges ti husopvarmning i varmepumper i Danmark)

 

Den af-kølede gas pumpes tilbage i fordamperen (primærkredsen). Og det hele sker så forfra.

 

Med 56 graders varme i "Dødens dal" i Californien i går, har man den højeste temperatur der nogensinde er målt. Så det er klart man mangler elektricitet.

 

https://www.dr.dk/nyheder/udland/varmen-i-doedens-dal-naar-nye-hoejder-rekordhoeje-544-grader-maalt

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework