Schwartse Pumpe.

Tyskland udfaser nu over 18 år al kulkraft .

Med 20.000 ansatte i mine og kulkraftværkerne udfaser man nu nøgle industrierne i 4 delstater. hvilket vil få meget store konsekvenser.

Det sker for at reducere mængden af støv , røg og CO2 i luften over Midteuropa. Herefter vil det være slut for den fossile industri .

 

Udfasningen skal ske inden 2038 selvom andre lande bruger 2030 som skæringsår. Elselskaber der vil have del i en større kompensation skal dog søge inden 2026.

Kulbrydning og store kulkraftværker findes i Nordrhein Westfalen, Sachsen, Sachsen-Anhalt og Brandenburg. Der så tilbydes et 40 milliarder euro stort afviklingsbeløb.

 

Udfasningen kommer ikke til at påvirke os synderligt. Eftersom røg og luftforurening blæser østpå fra Tyskland og Polen. Dog vil billig elektricitet fra kul og brunkul påvirke priserne hos os væsentligt.

 

Man forventer at Tyskland vil være CO2 neutralt i 2050 alt inklusive (dvs. hele industrien herunder cementfabrikkerne).

 

Udfasning af atomkraftværkerne har betydet storimport af elektricitet fra elektricitetsværker i Polen. Så atomkraft er byttet ud med mere kulkraft fra øst. Det sker nok også her. Efterdom det har været vanskeligere og vanskeligere at skaffe tyske minearbejdere de senere år.

Undtagen er de store åbne brunkulsminer, hvor kæmpemaskiner fræser ned i stor dybde.

Brunkuls afbrændingen hører til den allerstørste støv og røgforurenende klide.

 

Se også:

 

https://www.dr.dk/nyheder/udland/politisk-enighed-i-tyskland-slut-med-kulkraft-fra-2038?app_mode=true

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework