Elfokus påviser nye muligheder for at strække kapaciteten i el-nettet.

Jo flere el-biler der kommer på gaden des flere ladestationer vil der blive brug for, men den øger trækket på el-forsyningen. Og en udbygning har tilsyneladende lange udsigter.

Skal man lave mad, pumpe iltflasker,vaske, tænde for EDB anlægget og oplade el-bilen på samme tid, ja så falder spændingen (volt), hvis der ikke er ført tykke kabler frem.

 

Det klogeste ville være at forsyne maskinerne efterhånden fremfor at belaste tungt. Men vi er desværre vandt til at bruge løs her og nu. Så hvis der ikke bliver forstærket , så bliver man nødt til

at prioritere . En sådan prioritering tilbydes nu fra EV link.

 

Det betyder at el-bilen f.eks. skal oplades om natten og kaffemaskinen får for prioritet ved spise og kaffetider. Med et stigende antal elbiler bliver der behov for at gennemtænke og løsninger.

Det er samtidig dyrt at bygge offentligt beliggende el-ladestationer. Så"de kommer næppe til Vestjylland foreløbig i stort tal.

 

Hele øvelsen og installationen vil derfor skulle ske på hjemadressen. Hvis man vil investere i en eller anden form for el-drift. Og så er det slet ikke sikkert at elværkernes kabler er kraftige nok til at forsyne dit område med private løsninger foreløbig.

For der skulle helst være strøm nok til at dække husholdningens vitale funktioner primært.

 

Så hjemmeladning fordrer også at man investerer i en eller anden egenproduktion , hvis man ikke skal stå med håret i postkassen. Og her er solceller og husstandsmøller jo et oplagt valg.

 

Se også:

 

https://www.elfokus.dk/udnyt-stroemmen-mere-intelligent/

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework