Lys, computere,vaskemaskiner, TV .tørretumlere ,opladere,pumper m.v. trækker kWh ud af måleren.

Alt efter hvor meget tændt tid du bruger , så koster det penge. En omlægning af vane og brug kan mange gange reducere udgifterne med over 30 procent.

Er opvaskemaskinen eller vaskemaskinen lidt eller halv fyldt eller venter du et par timer mere ?

Det koster det samme om der er lidt eller meget i maskinerne. Men forbruget af elektricitet er væsentligt forskelligt.

En stor strømsluger er tørretumleren , der let kan løbe med over 20 procent af kWhne. En anden stor synder er hvis man glemmer at slukke for anlæg man ikke bruger, som computer, lys eller varmekilder.

 

En gennemsnits dansker bruger 1600 kWh om året til en pris af omkring 2,20 kroner. Eller over 4000 kWh i hver familie. Idet der er både personforbrug og fællesforbrug i tallene. Så jo flere personer des flere variable fællesudgifter kan der være. Men også besparelser, når udgifterne skal tørres ud på flere.

 

Stand-by strøm koster op mod 1000 korner om året. Så ved at slukke for den ikke nødvendige stand-by er der penge at hente. Dog ikke hvis det er for programmerede stand by systemer, der i givet fald skal opstartes igen og igen.

 

Elværkernes foretrukne kunder har flere køleskabe , kummefrysere og varmepumper, som time efter time har et stort kWh forbrug hele året. Så hvis man kan reducere den type anlæg er der besparelser at hente.

 

Videnscentret Bolius og Sparenergi.dk har gode bud på at en gennemgang betaler sig. Der kan trods alt hentes 3 til 4000 kroner uden at komforten begrænses.

Familier kan hente mest da fællesudgifter skal fordeles på flere.

 

Se også:

 

https://ekstrabladet.dk/kup/goderaadom/find-stroemslugerne-i-dit-hjem/7987498?plista=kup

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework