Danmarks Grønne Fremtidsfond bygges op på Matador penge.

Ved at samle alle mulige eksisterende fonde under en ny paraply og puste glorien godt op har Finansministeriet udaf den blå luft skabt en milliard fond .

Det svarer til at man henover en nat fordoblede det danske skovareal ved at medtage alle selvsåede træer på heden og alle frugttræer i villahaverne. Tallet blev større man der kom ikke flere skov ud af øvelsen.

 

Man kan godt sige at den nye grønne fond mere tilgodeseer intentionerne end realiteterne.

 

Man samler en række eksportfonde , fonde for udviklingslandene og lignende under en hat og tilfører 76 millioner kroner i 2020 , som "risikovillig kapital". Med lidt flere penge i 2021 og så fremefter. Det hele bygger på at garantere firmaer eksportordre. En garanti der først kmmer i brug hvis man ikke får pengene for hjem for aktiviteten.

I princippet ligger pengene hele tiden i Danmark og kommer kun til udbetaling , hvis det hele går galt. Derudover forventer man indtægter for garanti forpligtelsen.

Så fonden skal altså kunne tjene penge.

 

Men det var nu ikke sådan en grøn fond man havde lagt op til .

 

DI eller Dansk Industri er begejstrede for det nye konglomerat, der giver flere muskler. Og mulighederne for Eksport Kredit Fonden, Vækstfonden, Danmarks Grønne Investeringsfond og Investeringsfonden for Udviklingslandene synes større.

Og politikerne er begjstrede for det koster ikke staten penge..

 

Se også

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/690491/ny_milliardfond_til_klima_koster_fa_rede_penge

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework