Service, vedligehold og arbejde til lokale fabrikker, smede og elektrikere .

Siden blå bloks hærgende energiminister fik stoppet udbygningen af husstandsmøller med alle mulige reformer og tiltag, er der ikke blevet solgt ret meget. Dengang for få år siden ønskede mange fritliggende ejendomme små møller til dækning af lys, elforbrug og varme. For oliefyr blev presset ud om får år lød meldingen. Også for dem der kun ønskede et stand by anlæg.

 

For at fremme husstandsmøller, satte man prisen på afregnet strøm op , men begrænsede antallet af nye anlæg i puljer. Og da det ikke var nok forbød man asynkron motoren som generator. Et rent teknisk politisk indgreb.

Asynkron motoren har været brugt som dynamo siden energikrisen i 1973.

Og der står så fabrikanterne med håret i postkassen.

 

Man kunne bruge en asynkron motor til ren dyppekoger drift. (altså varme). Men så får man ikke elektricitet til varmepumpen, dybfryseren, køleskabet ,lys eller elkomfuret.

Kun hvis man investerede i flere batterier og en inverter , der hakker en ensrettet vekselstrøm op til en ny vekselstrøm i lysnet kredsen.( ligesom el fra solceller).

Men det fordyrer investeringen , så rentabiliteten forsvinder.

Og dermed stopper projektet.

 

En genoplivning af husstandsmølle produktionen i Jylland ville spare millioner af CO2er , samtidig ville det skabe nye arbejdspladser i et stort tyndt befolket område uden det kostede staten penge. For tabet i provenu fra olie til oliefyr vil komme ind i skatter som en merbeskæftigelse i det åbne land ville generere.

 

Der er altså i mine øjne kun tale om en vendetta mod husstandsmøller, som vi ikke kan være bekendt. Det gør ikke landet krisestærkt , men svækker infrastrukturen på både kort og lang sigt.

 

Så lad og se om denne regering kan ændre på de pressede produktionstal på de små maskinfabrikker.

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework