150 m.

Klima-,energi-,og forsyningsminister Dan Jørgen sen skriver til Energiforligskredsen.

 

I mange år blev en møllehøjde defineret som højden til mølleakslen , men pludselig blev det ændret til vingernes top-stilling over terræn. Ingen ved hvorfor.

Og derefter blev der indført en max højde , der længe har ligget på 150 meter. Hvilket begrænser møllestørrelsen og dermed den effekt man kan udvikle på lokaliteten.

 

Kun enkelte steder er man gået højere op. F.eks. på de 2 testcentre og de kystnære møller. For på havet var der ingen begrænsninger. Og her udvikledes større og større vingefang med større og større generatorer. Så udviklingen på land gik nærmest i stå.

 

Dan Jørgensen udsteder nu en bekendtgørelse der ophæver højdebegrænsningen for vindmøller. Og det betyder alt andet lige, at man nu kan opstille større og mere rentable nyudviklede møller på land. Derudover skal der ikke nær så mange store vindmøller til for at løfte den CO2 frie strømproduktion.

 

Så nu bliver det op til kommunerne om at udnytte mulighederne for at give tilladelse til større anlæg. Med grøn energi i mente , så bliver der brug for at udvikle de landbaserede vindmøller, der fortsat kan bygges 30 procent billigere en havmøllerne.

Så investerings mæssigt for samfundet er det en stor fordel.

 

De er også brug for tidssvarende møller på land.

Eneste problem er de mange omlagte højspændingslinier, der begrænser den effekt der kan indkobles på nettet.

 

Se også:

 

https://www.energy-supply.dk/article/view/674625/minister_slojfer_loft_pa_150_meter_for_vindmoller_pa_land

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework