Fra flere istider til tropiske varmegrader ved polerne er udviklingen udfordret.

Alle dyrearter har gennem tiderne måtte tilpasse sig de givne muligheder . Vores generation bliver ingen undtagelse. Eneste forskel er den tekniske forståelse og vores tilpasningsparathed.

Så både mennesker planter og dyr vil blive udfordret måske endda hurtigere end vi er opmærksomme på . Og går det for hurtigt kan tilpasningen ikke lykkes uden store problemer.

 

Så fokus på klimaet er mere nødvendigt end man sådan set tager alvorligt.

Det er ikke bare den sigende vandstand, de voldsommere storme , den manglende nedbør og det stigende CO2 tryk i atmosfæren, men måden vi hærger kloden for råstoffer . Der er måske 90 procent for mange mennesker i forhold til en naturlig balance.

 

Udledninger og dumpninger af alt fra affald til luftforurening har sådan været almindelige under hele den industrielle revolution ( 300 år). De sidste 30 år har været stor slemme. Og tempoet synes ikke just faldende. Så vi må fortsat gradbøje opefter.

 

Ungdommen taler om det, politikerne taler om det og uddannelsesstederne taler om det, men ingen gør tilsyneladende noget.

Alle venter på at Staten tager over og iværksætter afværgeforanstaltninger.

 

Engang genbrugte vi al metal og smeltede det om i Frederiksværk , men så fik vi en blå regering i 2001 og alt muligt blev lukket eller privatiseret. Og nu sendes skrot til Kina og indsamlede aviser brændes i forbrændingsanlæg. Plastic flyder i havene og olie pumpes kritikløst op.

Alt samtidig med at verdens naturskove hugges ned , så fordampningen over land formindskes.

 

Skal der ske noget, så skal der ny plantes store skove. Afflad skal recirkuleres . Og det er bare begyndelsen. CO2 fangst fra atmosfæren kunne blive det næste, hvis vi vil bevare status qvo. Ellers vil det bare blive varmere og varmere . Ørkner vil brede sig og nye folkevandringer begynde.

Scenariet er ikke til at misforstå.

 

Klimaændringerne er en større udfordring end krige.

Spørgsmålet er om vi har 100 år eller mindre til at bremse udviklingen !

 

Hvad kan vi så gøre ? Vi kan omlægge vores energiforbrug til vedvarende energi.

Så hvor det er muligt opstille vindmøller, solpaneler og solfangere.

De store ryk med genbrug af plast , papir og metal må være en samfundsopgave.

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework