Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

EU stiller krav til Norge for at udlicitere samfundets kontrol med vandkraften og elforsyningen.

 

 

Politisk mener et flertal , at den offentlige elforsyning skal være offentligt ejet. en det kommer nu ind i stormvejr. Man kan sige at sporene fra Danmark skulle skræmme alle andre lande .

I Norge er 2/3 af vandkraften offentlig ejet . Og sådan skal det fortsat være.

Ligesom ejerskabet til de oversøiske elforbindelser på sammen vis skan være offentlig egendom.

Iden man fortsat ønsker at beholde billig strøm i kontakterne.

I Danmark går det modsat, her boltrer udenlandske selskaber sig i ejerskaber , der på sigt kun kan gøre strømmen dyrere. Og det er nok afskrækkende for at tilslutte EUs frie energimarked.

For der er jo ikke den liberale tilgang til nettet, når andre bestemmer og søger et afkast på almenhedens vegne. Og jo flere kabler til atomkraftværker , kulkraftværker ,brunkulsværker m.v. des sværere bliver det at prisfastsætte elektricitet.

Og da der er stor forskel på betingelserne for at levere grundlast, mellemlast og spidslast , og dermed afregningspriserne, så bliver det igen forbrugerne der bliver taberne.

V i bør nok købe ejerskabet tilbage igen efter .

I Norge vil de ikke sælge ud af erhvervede værdier.

Se også:

https://www.tu.no/artikler/krever-kontroll-over-vannkraften-for-a-si-ja-til-eus-energimarked/430603

https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/L03pLJ/Ap-vil-feste-statens-grep-om-kraftsektoren-for-a-fa-Norge-inn-i-EUs-energiunion

Ian

Dagens vits

Han: - Hvis du ikke vil gifte dig med mig, så skyder jeg min hjerne ud! Hun: - Det ville være en stor overraskelse for min far. Han tror ikke på, du har nogen.?
Nive info
Gå til toppen