Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Det er igen firmaerne Wind 1 ,GK Energi og Eurowind der er på færde med opstilling af vindmøller oven i hovedet på lokalbefolkningen.

 

Ifølge Nordjyske online planlægger man nu at opstille 150 meter høje vindmøller rundt om i terrænnet ved vikingeborgen Aggersborg. Og det huer tilsyneladende ikke Slots og Naturstyrelsen.

Der er tale om 20 møller med en totalhøjde på 150 meter placeret på Thorup Sletten nær Aggersund.

Det er specielt Aggersborg som kulturminde der nu bliver klemt inde bag de mange møller. Idet vikingeborgen er optaget på UNESCOs kulturarvsliste. Og forstyrrelser let kan ødelagge den status.

Det er svenske Vattenfall , der i sidste ende kommer til at stå for driften af Thorup Sletten.

Så vi kan ligesom allerde nu se møller i 3 til 4 MW klassen på 90 meter tårne og 60 meter vinger snurre i vinden i området.

Mølleparken kommer til at ligge på grænsen af 2 kommuner, nemlig Vesthimmerlands kommune og Jammerbugt kommune. Et område der har flere store Vattenfall anlæg i forvejen.

Nu sker der næppe nopgen skade på vikingeborgen , der nok kan holde til at der de næste 30 år står vindmøller i nærheden. Det er åbenbart kun den visuelle "forurening" , der skiller parterne.

Se også:

https://nordjyske.dk/nyheder/jammerbugt/hoeje-moeller-kan-spaende-ben-for-verdensarv/f619ac3c-80fa-424d-b3e1-ed8ffb5c34e3/10/2586

Ian

Dagens vits

Åge og Hans er brødre og har boet sammen i mange år i Århus. De er bl.a. beskæftiget med at dele aviser ud hver dag i byen. En dag da der var bidende koldt og snestorm foreslår Åge,at de ikke skal dele aviser ud. Hans nikker samtykkende. Lidt efter er Hans ved at tage overtøj på og på vej ud af døren, Åge spørger ham, om hvor han skal hen. eg tager ud på vores rute og fortæller,at vi ikke kommer i dag p.g.a. vejret
Nive info
Gå til toppen