Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Jagten på effektive energilagrings systemer er nu i fuld gang.

 

For energilagret skal helst kunne gemme elektricitet med små tab og over lang tid.

Der eksperimenteres med stenlagre , metal lagre, saltlagre og bassin lagre. Et er sikkert man får altid varme ud som det sidste. Hvorimod effektiv holdar langtidslagre endnu ikke findes.

Der eksperimenteres også med at konvertere elektriciteten til methan ved kemisk at sammensætte CO2 og vand . Alternativt CO2 fra biogas og vand . Men det kræver også en masse energi.

Lagre af skiffer, jernplader, basalt fra vulkaner, granitskærver og sand bruges i isolerede bunkers hvor de opvarmes til op mod 600 grader. Vand der ledes ind bliver derfor straks til damp og kan trække en dampmaskine og siden en generator. Men sådanne lagre skal være enorme i volumen.

Og så vil varmetabet uanset isolation til omgivelserne blive enormt.

Også her halter de økonomiske beregninger langt efter virkeligheden.

På det sidste eksperimenterer norske universiteter med forskellige siliciumlagre , der kan varmes op til 1400 grader . Og det ser mere lovende ud end noget andet.

Silicium findes i enorme mængder i naturen, så man løber ikke tør lige med det samme.

Eneste større problem er , at der er ikke mange grundstoffer der kan klare de varmegrader. Så tankanlæg og lignende skal nytænkes.

Så hvis der kommer et teknologisk gennembrud , så er her en lovende mulighed. Enten for rent silicium eller forskellige salte og kemiske forbindelser med silicium.

Se også:

https://www.tu.no/artikler/forskning-utvikler-ny-metode-for-a-lagre-energien-fra-sol-og-vind/464509

Ian

Dagens vits

Lille Per til sin storesøster... - Snøft snøft, jeg kom til at tabe min sparegris og nu er den gået i stykker. - Så, så...du må da godt putte pengene i min i stedet.
Nive info
Gå til toppen