Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

En ansøgning til Struer Kommune om lån til etablering af solcelleanlæg.

 

Med en investering på 330.000 kroner ønsker Struer Golfklub at ændre elforsyningen i sommermånederne til CO2 fri elektricitet.

Solceller virker primært i 8 måneder om året , så dækning af sommerhalvårets elforsyning med solpaneler er ganske fornuftigt. Hvorimod nogen tanke om vinterproduktion er bizzar.

Hver solcelle på omkring 12 gange 12 centimeter kan yde omkring 2,2 volt alt efter fabrikat og celletype. De bedste er af monokrystalinsk silicium , de næstbedste er af polykrystalinsk silicium , mens celler af film og folie ikke er værd at skrive hjem om.

Solceller samles i rammer med 20 eller flere solceller. Det kaldes solpaneler.

Solcelleanlæg på taget består af 30 eller flere solpaneler med sydvendt orientering.

I pressen skriver Struer Golfklub at man skal have forstærket taget for 100.000 kroner, hvilket lyder lidt voldsomt. Eftersom man sjældent forstærker sunde tage.

Der boltes nemlig en række langsgående aluminiumsprofiler ovenpå taget, hvor solpanelerne monteres. Det hele er med til af afstive konstruktionen.

Solcelleanlæg har typisk en tilbagebaetalingstid på 12 år og en levetid for de bedste på 40 år.

Inverteren der omdanner jævnstrømmen fra anlægget til vekselstrøm har dog en noget kortere levetid.

Ian

Dagens vits

Fru Hansen besøger sin mand i fængslet. - "Hvordan klarer du det så økonomisk", spørger manden bekymret. - "Jo, tak, det går da helt godt. Jeg har jo dusøren."
Nive info
Gå til toppen