Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Altinget skriver:"Danmark har ikke ønsket at medvirke til atomkraft , alligevel betaler vi fortsat til udviklingen".

 

Folketingets beslutning om at afvikle atomkraft i 1985 har tilsyneladende ikke haft betydning for vores aktive økonomiske indsats i Euratom. Idet vi nu i over 35 år troligt har pumpet penge i forskning , der bl.a. omfatter forsøgsreaktoren ITER.

I samme periode har man syltet bevillinger til VE selvom bl.a. vindkraft viste et langt større potentiale. Og i dag er væsentligt billigere i drift end atomkraft.

Så fremtiden er ikke fusionskraft, men vindkraft.

Eneste lyspunkt i affæren er Euratoms involvering i oprydning efter Østeuropas gamle reaktorer, som Tjernobyll.

ITER er det internationale samarbejde om at udvikle en fusionsreaktor. En teknologi der ligesom skulle kunne tæmme "brintbomben". Forsøg i USSR, USA, Tyskland ,Frankrig og UK har ikke ført til resultater. Så USA, Kina, Rusland , Japan, Indien , Sydkorea og Euratom valgte at gå sammen i fællesprojektet ITER , der i dag arbejdes på i Geneve mellem Schweitz og Frankrig.

Tidshorizonten ligger 40 år ud i fremtiden.

I mellemtiden har store Megamøller forlængst overhalet prisen per produceret kWh fra både fission og fusions reaktorteknologien ,kul og råolie. Så ITER projektet må betegnes som et bundløst hul og derfor en meget dårlig investering.

Se også:

https://www.altinget.dk/forsyning/artikel/professor-danmark-har-betalt-til-uoensket-atomkraft-i-35-aar

Ian

Dagens vits

Lille Per til sin storesøster... - Snøft snøft, jeg kom til at tabe min sparegris og nu er den gået i stykker. - Så, så...du må da godt putte pengene i min i stedet.
Nive info
Gå til toppen