Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Elektriciteten på overfladen af silicium energicellerne opsamles primært med sølvtråde.

 

Og sølv står derfor for en fast procentdel af produktionsomkostningerne. Så når sølvprisen stiger, så stiger produktionsomkostningerne på solpaneler.

Der går omkring 20 gram sølv til hvert panel eller 6,1 procent af omkostningerne, har forskere på Kent Universitet fundet ud af.

Den øgede efterspørgsel efter solceller presser derfor også prisen på solpaneler og solceller op. og indenfor al anden VE vil de anvendte metaller (stål og kobber) være markedsførende.

Solceller der samles i solpaneler har imidlertid en svaghed der hvor sølvtrådene går fra celle til celle. Og i gamle anlæg har de en tendens til at brænde over i netop overgangen.

Før i tiden kunne man åbne solpanelerne og reparere de overbrændte broer. Det er blevet sværere i takt med , at mange fabrikanter limer det hele sammen. Ja, på nogle typer er det umuligt.

Efterspørgslen på solpaneler er i voldsom vækst. Og produktionen er så stor, at man kan tegne en parallel stigende kurve for sølv og solpaneler.

Så vi venter fortsat på nye produktions løsninger hvori der kan indgå andre materialer. Da det kun bliver ad den vej priserne kan reduceres fremover.

Kobber og aluminium kan tilsyneladende ikke erstatte de indlagte sølvtråde.

Se også:

https://www.nyteknik.se/energi/skenande-silverpriser-kan-gora-solpaneler-dyrare-6956439

Ian

Dagens vits

Fru Hansen besøger sin mand i fængslet. - "Hvordan klarer du det så økonomisk", spørger manden bekymret. - "Jo, tak, det går da helt godt. Jeg har jo dusøren."
Nive info
Gå til toppen