Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Vattenfall har indgået aftale med Siemens-Gamesa om levering af deres nye 10 MW mølle.

 

På den nye lokalitet i Nordsøen hollandske Kust Zuid 1 & 2 kæmper Vattenfall nu med andre aktører om opstilling af nye megamøller, som man påregner at vinde med Siemens-Gamesas nye 10 MW offshore mølle.Mølleparken bliver den første møllepark der opføres uden subsidier. Så produktions økonomien bliver af væsentlig betydning.

Det er den nye mølletype SG 10.0-193 DD som man påtænker at opstille . I en møllepark med 76 nye offshore møller. 193 er målet på rotor-diameteren. Så med et 5 meter møllenav vil vingelængden derfor være 94 meter eller tæt på.

DD står nok for Direkt Drevet. Dvs. møllen er en mangepolet gearløs mølle.

Det interessante bliver om man vil bruge HVDC teknologien direkte fra møllen.

Kust Zuid 1 & 2 vil sidenhen blive efterfulgt af en Kust Zuid 3 & 4, så den samlede møllepark bliver på 152 møller. Der altså tale om et milliard stort projekt.

Vattenfall har i mange år benyttet Siemens i deres offshore projekter. Så det er med gode samarbejds relationer at man nu byder ind på det hollandske project. Men det bliver nok i konkurrence med danske Ørsted.

Så indenfor kort tid overskrides den ventede grænse på 10 MW. Når planen efter det oplyste skal være gennemført allerede i 2023.

Se også:

https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/artikel/1/380034/vattenfall_vaelger_siemens_gamesa_en_meget_vigtig_udvikling.html#cxrecs_s

Ian

Dagens vits

Lille Per til sin storesøster... - Snøft snøft, jeg kom til at tabe min sparegris og nu er den gået i stykker. - Så, så...du må da godt putte pengene i min i stedet.
Nive info
Gå til toppen