Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Færre og færre atomkraftværker på tegnebrættet i Vesteuropa

 

Det er i Finland , Frankrig og Slovakiet man fortsat satser på den gamle teknologi. Der sidenhen giver store omkostninger i deponering og kondemnering.

Atomkrafværker er store tunge bygningskonstruktioner med masser af tons beton , der helst skal støbes i en ombæring, men det sker aldrig. Så levetiden på anlægget er afhængigt af så få lagdelinger som muligt. Andre anlæg består af massive stålkappe dele , hvor jernet med tiden bliver porøst af stråling. Levetiden er afhængig af materialevalg.

I Rusland satser man på 40 års drift. Subsidiært 60 år, hvis man kan udskifte (levetidsforlænge) vitale dele af reaktoren og varmevekslerne.

Finland har flere atomkraftværker med russisk design og vestlig teknologi. Sidst har man i over 10 år bygget og ombygget megawatt reaktoren Olkilouto 3 , som bruger helt ny teknologi.

Her vil man kunne nedbryde radioaktivt materiale løbende med energiproduktionen. Idet reaktoren vil køre med noget over 1000 grader i daglig drift (Imod de gamle der ikke opererer ved så høje temperaturer)

Nyeste reaktor i Europa udenfor Rusland er et rumænsk anlæg fra 2006. Ellers er der 2 mindre reaktorer på vej i Slovakiet og en pendant til Olkilouto 3 i Frankrig (Flammenville).

Alle andre lande afvikler nu deres gamle anlæg , så den samlede elektricitetsproduktion er faldet med 17 procent siden 2004 . Skriver Ingeniøren online.

Specielt i England har man store problemer , hvor økonomien spiller en væsentlig rolle.

De engelske anlæg er stort set nogle af de allerældste reaktorer.

Så alt i alt skulle alternativer med vindkraft have store muligheder. Hvilket DONG nu Ørsted p.t. lever højt på.

Se også:

https://ing.dk/artikel/ol3-forste-nye-a-kraftvaerk-14-ar-225384?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=ing_daglig

Ian

Dagens vits

Sergenten inspicerede de værnepligtige, og stoppede ved en ung mand med meget langt hår. - De skulle have været klippet for meget længe siden! - Jamen, hr. sergent, det blev jeg skam også..?
Nive info
Gå til toppen