Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

I Enge-Sande i Syd Schleswig produceres en meget speciel husstandsmølle.

 

Den tyske husstandsvindmølle der siden 1984 har vist at det ikke altid er de dyre løsninger der har lang levetid og rimeligt højt produktionstal. Designet af møllen der mere er i familie med et paraplystativ med vindfane krøje har tilsyneladende løst begrebet alternativ energi med et alternativ.

EasyWind er en 4 vinget afstaget hurtigløber der fanger kræfterne i trækstænger og barduner, fremfor selvbærende vinger og tårne.

Det materiale der spares vægtmæssigt ved at flytte tryk og træk fra vingeroden til de belastede dele på vinger og tårn giver en meget lettere konstruktion som flere andre fabrikanter gennem årene har eksperimenteret med. Dog aldig på en mølletype.

Kuriant vindmøllen havde tårn med barduner. Proben møllen fra Skotland en noget lignende vindrotor tilgang. Dog var alle enten 2 eller trevingede. EasyWind er helt sin egen med 4 vinger.

Nacellen indeholder både gear og 3 faset generator på idag 400 volt. Møllen kan nu købes i en 6 kW version med 2 forskellige rotorstørrelser. En på 30 m2 og en på 36 kvadratmeter besrøget rotorareal.

Dertil en generator der kan køre i 2 hastigheder . Enten som 4 polet eller 6 polet med en oversynkron produktionshastighed på 1550 o/m og 1080 o/m. (Omdrejninger i minuttet).

Møllen har en rotor med vinger der er lidt over 3 meter og med forskellige bardun forstærketde tårnhøjder fra 10 meter og opefter. Totalhøjde for den laveste omkring 19 meter.

Tårnet kan rejses uden kran med et sindrigt barduntræk.

Møllen holdes op i vinden med en hale. Der er 7 meter fra næse til hale.

Man kan producere lidt over 10.000 kWh på anlægget. Der også kan køre stand alone.

På Nordisk Folkecenter har der kørt en mølle siden midten af 1980erne uden stop nogensinde.

På Husum New Energy messen var der udstille 2 fuld skala naceller med rotorer.

Se også.

http://www.wind-works.org/cms/index.php?id=520

https://www.windpowermonthly.com/article/1028947/close-up-norseteks-horizontal-axis-wind-turbine-rotor-design

https://en.wind-turbine-models.com/turbines/725-easywind-easywind-6

Ian

Dagens vits

En kvinde møder en mand, og tager med ham hjem. Hans soveværelse er fyldt med hundredvis af bamser, delt op i størrelser, og arrangeret på store hylder. Hun vælger ikke at sige noget, men er rørt over hans ømhed. Efter de har været i seng sammen, spørger hun, om han var tilfreds. - Tja. Du kan tage en bamse fra den midterste hylde...
Nive info
Gå til toppen