Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Udadtil signalerer man grøn politik og bagom støtter man forskning i nye atomkraftværker.

 

Selvom atomkraft er pillet af dagsordenen i Danmark så pumpes der millioner i bl.a. fissionsreaktoren ITER skriger Ingeniøren online.

Det store problem er behandling af det atomare affald, men her bruges næsten ingen penge. Imens hober tusindvis af gulmalede tønder sig op på de særeste lokaliteter.

"allerede i 1985 besluttede vi i Danmark , at A kraft ikke skal indgå i vores offentlige energiforsyning, derfor virker det tåbeligt, at Danmark fortsat bruger over 200 mio.kroner årligt på at støtte A kraft via EU" skriver manden bag Folketingets beslutningsforslag. citat Ingeniøren.

Pengene kunne fint bruges til mange andre langt bedre formål. Nu stryger de ud ad landets valutareserve. Samtidig med at de grønne teknologier hæmmes og udsultes på hjemmefronten.

Euratom programmet har tilsyneladende et fortrin fordi ordet "forskning" er tilknyttet bevillingen. Men vi har i mange år ingen resultater set af den "forskning". Og det i en periode hvor Fukushima værket i tillæg med Tjernobyll har vist at sikkerhed og inddæmning burde have langt større fokus end den langsigtede teoretiske fysik.

Læs også:

https://ing.dk/artikel/folketinget-vil-stoppe-eu-stoette-ny-a-kraft-225239

Ian

Dagens vits

- "Hvad hedder De forresten, unge mand?"
Nive info
Gå til toppen