Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Kraftig vind , lavt forbrug om natten og det hele i sommerperioden.

 

Man kan altid slukke for en maskine , men allerbedst ville det jo være at udnytte mulighederne ,når de er der. Og det kan man ind i mellem ikke endnu.

Mange taler om store energilagre , mens de eksisterende muligheder slet ikke er kommet i spil. Så når man investerer i forkromede løsninger, så nærmer vi os "Kejserens nye klæder".

Idet alle fjernvarmeværker med store lagertanke her og nu kunne bruge al overskuds el.

Men det beskæftiger man sig ikke med.

Ideen er at bevare elektriciteten til senere brug mens den produceres. For elektricitet skal helst anvendes med mindst muligt tab. Lidt ligesom trykluft der siver væk mellem fingrene.

Man kan gemme det over en kortere periode i mindre mængder.

Så overskuddet sælger man til nabolandene , hvis de vil købe det. Alternativt forærer vi store mængder væk. Og det sker ofte til Norge, der så sparer på vandkraften. Men det tjener vi jo ingenting på.

Og Norge har kabler udenom Danmark via Nordsøen til Tyskland og et andet til Holland.

Hvortil de sender grøn elektricitet produceret på vandkraft. (med fuld betaling).

Strømmen går derfor ikke tabt , men vi får ikke så meget glæde af den.

Hvor er politikerne henne ?

Man kunne også bygge pumpekraftværker som Geest Hacht ved Elben, hvor elektriciteten om natten bruges til at pumpe vand 100 meter op i en kunstig sø, for om morgenen hvor forbruget stiger voldsomt, at lade vandet løbe kontra og genere elektricitet.

Sådanne anlæg kunne vi have mange af , men det ønsker man tilsyneladende ikke.

For de er billige , effektive og har minimale tab.

I stedet pumpes millioner i forskning af højtemperatur energilagre baseret på sten og andre på jernplader, hvor alene varmetabet sender hele herligheden til himmels.

Vi kunne altså hurtigt omlægge til langt mere grøn energiproduktion, desværre er der tilsyneladende kun fokus på fantasifulde og dyre løsninger.

Når vi engang indfører elbiler, elbusser , tog og sporvogne i tilstrækkelige mængder , så vil de naturligvis kunne opsamle en del overskuds elektricitet. Men det sker nok ikke i vor levetid med det tempo der i praksis vises.

Teknikken for ellagring skal tilsyneladende komme nedefra ligesom udviklingen af vindkraften.

Ian

Dagens vits

En kvinde møder en mand, og tager med ham hjem. Hans soveværelse er fyldt med hundredvis af bamser, delt op i størrelser, og arrangeret på store hylder. Hun vælger ikke at sige noget, men er rørt over hans ømhed. Efter de har været i seng sammen, spørger hun, om han var tilfreds. - Tja. Du kan tage en bamse fra den midterste hylde...
Nive info
Gå til toppen