Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Engang en af Europas største VE udstillingsvinduer., nu under kraftig udvanding.

 

NEW ENERGY , der afholdes hvert år i marts med fokus på VE kilder og hjælpemidler har gennem årene været først med det nyeste. I år var der meget mindre at se end tidligere. Og det er tilsyneladende sket efter Hamburg Messecenter overtog VE udstillingerne.

Tidligere var der opsat 3 megastore telthaller , hvor flere hundrede aktører på energiområdet udstillede deres bedste og nyeste udviklinger. De tider synes at rinde ud. Idet nyhedsværdierne mest var på alt andet end sol , biogas og vind.

I år kunne man fylde den gamle industribygning og lidt udendørs stadeplads.

Der var til gengæld mange forskellige elektriske biler, brintbiler til motordrift og brint til brændselsceller. Ligesom elektrolyse anlæg til hjemmeproduktion af af brint til brintbiler, med anvendelsen af processvarmen til opvarmningsformål. Så tabene blev minimeret.

Derudover et hav af forskelligt udformede elcykler ,ladeapparater og batteriløsninger.

Og det var vel at mærke enkelte elcykler , der kostede op til og over 40.000 kroner.

5000 kroner og derunder synes ikke at eksistere indenfor elcykkelmarkedet.

Så det er først nu man fornemmer en ekspansion af elcykler og elbiler.

Easy Wind havde deres specielle 4 vingede mølle med i 2 fuldskala . Så kunne man lade bilen hjemme fra egen ladestation uafhængigt af lysnettet eller opkoblet.

Derudover et hav af forskellige varmepumper. Hvor luft til vand synes at være den foretrukne, der blev udstillet. I priser fra nogle få tusind til nær 200.000 kroner.

Meget specielt var den lodrette jordvarmeveksler til jordvarme, som kunne sænkes ned i et 100 meter dybt boret hul. I stedet for at grave haven op til et jordslange netværk.

Systemet bruges også i Norge under fjeldvarme konceptet.

I Danmark bliver der nok problemer med myndighederne. Men der tilsyneladende en del lige syd for grænsen.

Derudover brændeovne og pillefyr , men ikke så mange som tidligere.

Ian

Dagens vits

En mand opsøgte en spåkone og satte sig ned foran krystalkuglen. - "Jeg kan se, at du er far til to børn", sagde spåkonen. "Det er noget, du tror", svarede manden. "Jeg er far til tre børn." Spåkonen smilede og sagde: - "Nej, det er noget, DU tror."
Nive info
Gå til toppen