Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Developpere, der ofte er ingeniører eller arkitekter udvikler i øjeblikket store solpark projekter .

 

Tidliger udviklede de samme vindmølleparker på egnede lokaliteter. Nogengange endda foran lokale der var undervejs med de samme ideer.

Developperne planlægger og gennemfører myndighedsbehandlingen og underskriver kontrakter, der sidenhen kan sælges til lokale interessenter, men til en ganske anden pris.

For der er penge i at være en førstkommer.

Vi har altså ingenting at gøre med Statens havmøllelicitationer, men fortrinsvis anlæg langt ude på landet ofte i Jylland.

Nogle developpere opkøber endda gode placeringer på forhånd, hvad der jo ikke er nogen problemer med. Udover, at lokale nu ikke kan bygge lokalt . Og developpere tit og ofte har gode forbindelser med pengetanke på Djævleøen.

Så når politikerne i de enkelte kommuner får ansøgninger , så se lige om de kommer fra København eller Aarhus. Hvis ikke der bruges en lokal stråmands adresse.

For der er mange penge i store projekter.

Projekter der optimeres og sidenhen sælges til naive grønne investorer. Og så er man klar til at udvikle nye projekter et andet sted.

Det hele kunne undgås , hvis man førte en anderledes sol og vind politik.

For eksempel hvis møllelaug kunne udskifte deres gamle mølle uden problemer med et større anlæg på lokaliteten, så kommer der ikke udenbys "pengemænd" indover.

De komplicerede VVM godkendelser, høringer og politiske krumspring bliver noget man åbenbart kan tage sig rigtigt godt betalt for.

En udvikling der ødelægger VE initiativerne nu og på sigt.

Ian

Dagens vits

- "Hvad hedder De forresten, unge mand?"
Nive info
Gå til toppen