Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

I øjeblikket er energilagring i den dyre ende af givne muligheder.

 

Den billigste energilagring er små pumpekraftanlæg , der fylder en sø 100 meter oppe når der er overskud og lader vandet løbe ned igen gennem en turbind , når behovet er der.

Et sådant anlæg findes ved Geesthacht nær Hamborg på nordsiden af Elben. Og mange lignende ofte større forskellige steder i Tyskland. Men i Danmark er teknikken åbenbart for simpel.

Almindelig energilagring kender vi fra biler , hvor akkumulatorer står stand by til brug ved start og lys. En 80 Ah akkumulator kan gemme i underkanten af 1 kWh.

Solceller bruger i stigende grad akkumulator batterier som lager til efter solnedgang, på lystbåde og i campingbusser. Store anlæg er sjældnere.

Stand alone anlæg bruger altid batterier af en eller anden type , som energilager. F.eks. jagthytter, sommerhuse i Norges fjelde og lignende.

Telefoncentraler har et nødberedskab med mange batterier der udskiftes hvert 10ende år. På samme måde findes der nødanlæg på hospitaler ,radiostatioer og ligende.

Vindmøller producerer for meget til små energilagre . Dog har Tesla Industries opført store batteribanker på Hawaii og i Australien. Alt på basis af lithium-ion teknik.

Små vindmøller i stand alone anlæg kan fint have en snes batterier i garagen. Så der altid er strøm til rådighed , nat og dag, sommer og vinter.

Der er også dyre løsninger med flydende salt og olievekslere , som omdanner energien og producerer damp til en dampmaskine når behovet melder sig.

Sidst i det store solspejl anlæg i Dubai , hvor man vil dække årets elforbrug med VE.

Hver gang man kombinerer flere teknikker , så koster det energitab. og kan man ikke anvende energitabet, så er det en dyr løsning.

Vätegas projektet i Sverige i 1980erne omdannede vindmøllestrøm til brint, der så kunne bruges som brændstof eller trække en motorgenerator og igen lave strøm.

Men billigst bliver altid de små pumpekraftværker (stored ponds) . Som kunne bygges mange steder i Danmark til opsamling af overskydende vindenergi.

Tilosyneladende ønsker man kun de teknisk komplicerede og dyre løsninger.

Ian

Dagens vits

Lille Per til sin storesøster... - Snøft snøft, jeg kom til at tabe min sparegris og nu er den gået i stykker. - Så, så...du må da godt putte pengene i min i stedet.
Nive info
Gå til toppen