Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

Ny skrotningsordning for brændeovne er nu trådt i kraft skriver Miljø og Fødevare ministeriet.

 

Universiteternes måling af luftforureningen har længe haft brændeovne som hovedårsag til alverdens dårligdomme, selvom alle ved , at hovedparten kommer fra blilernes udstødningsgas og elværksernes kulrøg. Så er det jo let at række smed for bager.

Med 700.000 brændeovne, hvoraf de fleste aktive er i sommerhusområderne , så må påvirkningen af byernes luft herfra være minimal.

Ikke desto mindre forestiller man sig , at udfasning af de gamle brændeovne vil styrke miljøet.

Der afsættes den kommende tid 2000 kroner i skrotningspræmie for hver brændeovn der skrottes

Nu afsættes der så 46 mio kroner , som skal dække skrotning af 19.000 brændeovne af ældre dato.

Hermed forstås brændeovne fra før 1995.

Efter skrotning af den gamle ovn må man godt købe en ny model som erstatning. Så det hjælper næppr så meget, eftersom det jo også er spørgsmålet hvilket brændsel man anvender og hvor tørt det nu engang er.

Man forestiller sig af hovedparten af luftforureningen i danmark kommer der 70.000 aktive brændeovne. Ministeriet forestiller sig at man køber en ny svanemærket brændeovn eller en varmepumpe efterfølgende.

Se også:

https://ing.dk/andre-skriver/skrotningsordning-braendeovne-risikerer-at-bruge-millioner-uden-miljoegevinst-223781

https://mfvm.dk/nyheder/nyhed/nyhed/nu-kan-du-faa-2000-kroner-for-at-skrotte-din-gamle-braendeovn/

Ian

Dagens vits

En mand kommer ind til bageren, og siger at han skal have en pose vaniliekranse. Bageren giver ham posen, hvorefter manden spørger, hvordan de laver hullerne i vaniljekransene. Bageren tager manden med ud bagved, hvor der sidder en elefant og stikker pikken igennem vaniljekransene. "Nej, det er fandme for ulækkert siger manden". "Nå, det er ingenting", siger bageren, "så skal du se når den fylder flødeskumskagerne?"
Nive info
Gå til toppen