Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 

Gammel vin på nye flasker eller nye tanker på gamle værker.

 

Sveriges største atomkraftværk Ringhals, der ligger ved Kattegat lige syd for Gøteborg står til at blive renoveret for milliarder. Nu foreslås det at Danmark overtager de to ældste reaktorer.

Ringhals består af 4 reaktorer i forskellig størrelse. Og anlægget er sveriges største samlede akraftanlæg, der leverer strøm via kabler over Læsø til Jylland og strøm over Øresund til Sjælland, udover at forsyen store dele af Sydsverige.

I øjeblikket er de to ældste reaktorer taget ud af drift.

Ideen var at Sverige undervejs skrottede deres gamle reaktorer og byggede nyt på lokaliteten, men de politiske vinde og økonomi forhindrer i øjeblikket de planer.

Ringhals ejes af Vattenfall og tyske Eon.

Som tidligere skrevet, så stikker atomkraft lobbyen nu hovedet mere aktivt frem. Et forslag om af Danmark overtager 2 reaktorer og renoverer dem , er et af de nye tiltag fra den kant.

Sverige har ingen olie men tjener milliarder på eksport af strøm til specielt Danmark. Efter Anders Fogh Rasmussen via DONG solgte de danske elværker til de udenlandske opkøbere kom Vattenfall ind på de nstionaliserede andelsejede elværkslokaliteter der var drevet af ELKRAFT og ELSAM. Og nu er vi såi lommen på Vattenfall.

Det har kun ændret hvorfra strømmen nu kommer. Så man kunne sige at øvelsen i 2001 ændrede en del af strømmen i kontakten til svensk atomkraft specielt på Sjælland.

Da atomkraft har en længere levetid end f.eks. vindmøller, så ser lobbyen nu muligheder i at gøre os CO2 neutrale ved at investere i revitalisering af Ringhals I og Ringhals II.

Man må så ikke håbe, at vi også skal opbevare de kommende bjerge af radioaktivt affald.

Politisk er det forhåbentlig umuligt at overtage de svenske anlæg. Men en hurtig CO2 neutral løsning kan let ændre på virkeligheden. De nye generationer er ikke nær så kritiske som dem

der gjorde vindkraft mulig.

Og uden svensk kernekraft ville Sjælland snart gå i sort.

Se også:

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/ekspert-danmark-boer-overtage-atomkraftvaerk/7507066

https://en.wikipedia.org/wiki/Ringhals_Nuclear_Power_Plant

Ian

Dagens vits

En kvinde møder en mand, og tager med ham hjem. Hans soveværelse er fyldt med hundredvis af bamser, delt op i størrelser, og arrangeret på store hylder. Hun vælger ikke at sige noget, men er rørt over hans ømhed. Efter de har været i seng sammen, spørger hun, om han var tilfreds. - Tja. Du kan tage en bamse fra den midterste hylde...
Nive info
Gå til toppen