Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

I takt med udfasningen af oliefyr tilsluttes der et stigende antal huse til ny fjernvarme.

 

Fjernvarme har udviklet sig til en både billig og stabil varmekilde i snart alle større byer i Danmark. Og det er lige fra store komplicerede ledningsnet til små lokale barmarksværker med lokale kredsløb. De højisolerede fjernvarmerør minimerer varmespildet og tilbyder brugerne attraktive varmeregninger .

Og sådan ville det være gået de næste år, hvis ikke man nu rumler med afgifter og reduktioner af gældende ordninger. Der tales om ekstraregninger på 500 kroner mere om måneden eller 6000 kroner for en almindelig beboelse.

Dertil kommer at oplæg til udnyttelse af spildvarme fra industrien ville billiggøre varmen, men nu tales der om beskatning af spildvarmesalg til fjernvarmeværkerne.

Er regeringen kun sat i verden for at bekrige deres egen befolkning ?

Gennemsnitlig er der i følge "Dansk Fjernvarme" tilsluttet 17.787 nye hustande hvert år de senere år. I 2018 blev der tilsluttet 23.169 nye . Så det er en positiv udvikling man nu vil hæmme.

Fjernvarme produceres udover af fjernvarmeværker også af elværker og affaldsforbrænding. Så der er mange nyttige kalorier, der allerede finder vej til radiatorerne.

Dog ikke i det åbne land og en række mindre landsbyer.

Kun en række naturgasfyrede barmarksværker giver økonomiske øretæver. Fordi man kunstigt holder naturgasprisen fra de danske felter oppe . Så engang en lovende udvikling er blevet til store problemer i små landsbyer.

I de større byer kan man nu fyre hytten op for 12.272 kroner om året. Og det svarer til 6 paller træpiller. Problemet er bare , at det koster 8 til 9 paller træpiller at holde varme i udkanten.

Så byerne kan godt være glade for fjernvarmen.

Og så er der rent i fyrrummet og ingen røg i luften.

Sol , vind, overskudsvarme og biomasse har ændret fjernvarme fra kulsort til grøn energi.

Og den grønne omstilling udvikles fortsat.

Så det er lidt underligt med nye energiforlig, der kun kan virke opbremsende.

Se også:

https://www.danskfjernvarme.dk/nyheder/nyt-fra-dansk-fjernvarme/181227-rekordmange-har-f%C3%A5et-fjernvarme-i-2018

Ian

Dagens vits

- Ole, kan du nævne tre store pattedyr, der lever i Afrika? - En elefant og to giraffer...
Nive info
Gå til toppen