Built with JSN PowerAdminBuilt with JSN PowerAdmin

 

See other templatesSee other templates

 

 Flamanville.

Udviklingen af store VE anlæg udfordrer nu de traditionelle europæiske energiløsninger.

 

Specielt atomkraft i Frankrig er under udfordring. Simpelthen fordi strøm fra atomkraftværker er temmelig dyr at producere. Og i samme ombæring er prisen per kWh fra vindmøller og for den sags skyld solparker faldet markant de senere år.

Problemer med atomkraft bekymrer tilsyneladende ikke de franske myndigheder. Der har 58 atomreaktorer i drift til både civile og militære formål. Så op mod 85 procent af al elektricitet kommer fra netop disse reaktorer. Kun Japan har på samme måde mange reaktorer.

Derudover har Frankrig også store vandkraftværker , der specielt træder til når atomkraften er under reperation eller anden udfasning.

De fortsat faldende VE elpriser giver så meget billig elektricitet at kul og atomkraft nu er dyre løsninger. Idet specilet atomkraft helst ikke kører spidslast og mellemlast. Men udelukkende grundlast produktion på nettet.

Mange af reaktorerne er fra perioden efter 1973 . Så de har yderligere en del år på bagen.

Dem ønsker man udskiftet med et EPR anlæg ( Europian Pressure Water). i 2030 og senere. Idet specielt CO2 besparelsen udvikles.

Der findes to meget højteknologiske atomkraftværker i Vesteuropa. Det ene er Olkiluto i Finland og det andet er Flammanville i Frankrig , hvor selv restprodukter skulle blive ædt op i den over 1750 grader reaktorkerne.

Nye reaktorer bliver meget store og driftmæssigt dyre. Så vindkraft ligger lige til højrebenet.

Se også

http://www.globalconstructionreview.com/news/no-economic-case-new-nuclear-reactors-concludes-fr/

https://ing.dk/andre-skriver/fransk-miljoestyrelse-nye-atomkraftvaerker-giver-ikke-oekonomisk-mening-222691

Ian

Dagens vits

- Skal vi ikke få gjort rent bord, inden vi gifter os. - Hvad mener du? - Jeg vil fortælle dig, hvem jeg har været sammen med før dig. - Det gjorde du jo sidste weekend. Kan du ikke huske det? - Jo selvfølgelig, men det var jo sidste weekend.
Nive info
Gå til toppen